Poptávka-EU.cz

Největší množství kvalitních a ověřených poptávek na jednom místě. B2B a B2C fungující systémy, chcete prodat nebo koupit, využijte inzerce zdarma na Poptávka EU.

Kovoobrábění

Datum vložení: 16.04.2024 / Datum platnosti: 30.04.2024

Základní informace

TOS VARNSDORF a. s. se specializuje mj. především na obrábění dílů ze šedé litiny a svařenců střední velikosti do rozměrů až 8 000 mm délky a maximální hmotnosti 12 t.
K tomuto účelu využívá poměrně rozsáhlý strojní park, ve kterém převládají stroje vlastní produkce podporované rovinnými bruskami na plocho. Pořizovací náklady těchto strojů a zájem zákazníků o tyto profese vyžadují obsazení a využití 24 hodin denně, a to i o víkendech. Doplňování nevytížených kapacit je prováděno formou kooperací.

Dosahovaná kvalita výroby je ověřována dvěma třísouřadnicovými měřicími stroji ZEISS (malý 1 000 x 1 000 x 3 000 mm, velký 2 000 x 3 000 x 6 000 mm) a dle požadavku zákazníků dokládána kontrolními protokoly.

Poskytujeme rovněž metrologické služby v kontrolním měrovém středisku, provádíme měření na 3D ZEISS dle speciálních zadání.
Největším zahraničním partnerem v oblasti kooperací je firma Deckel Maho Gildemeister. Tato spolupráce je datována od roku 1999, postupně vyústila mimo obrábění nosných dílů v montáž skeletů horizontálních obráběcích center včetně opcí. Povrchová úprava obrobků za využití dvousložkových strukturálních laků Mankiewicz je prováděna v moderní lakovně ve třech stříkacích boxech, z toho jeden se sušičkou.
Speciální vedlejší činností je dále obrábění různých druhů forem především pro automobilový průmysl. K tomuto účelu jsou vyčleněny dva stroje WHQ 13 CNC. V této oblasti spolupracujeme mj. se Škoda Auto Mladá Boleslav, Cadence Innovation Liberec, HP Pelzer Plzeň a dalšími společnostmi.
TOS VARNSDDORF a. s. se dále mimo konstrukci a vývoj vlastních produktů – obráběcích strojů – specializuje na výrobu hlavního uložení, obrábění hřídelí a vřeten do délky 2 500 mm.
K docílení požadovaných povrchovým vlastností součástí a kvality styčných ploch je využívána kalírna, která umožňuje provádět různé druhy tepelného zpracování, např. žíhání na odstranění vnitřního pnutí (velká vozová pec), cementování, kalení, zušlechťování, nitridování v plynu i plazmou, tryskání a černění.
Disponujeme dále i malou nástrojárnou, kde se zakázkově zabýváme výrobou některých speciálních nástrojů, jejich broušení dle požadavku zákazníka na stroji Helitronic Walter, dále provádíme broušení šneků na stroji Reishauer a jiné druhy nástrojářských prací.

Adresa a kontakty

TOS VARNSDORF a.s.
IČ: 27327850
Říční 1774,Varnsdorf,407 47
Telefon: +420 412 351 203
Fax: +420 412 351 269
E-mail: info@tosvarnsdorf.cz
WWW: www.tosvarnsdorf.cz/cz/sluzby/kovoobrabeni/popis.html

Přílohy ke stažení

1